Ενημερωτική ημερίδα και επίδειξη μηχανημάτων στις εγκαταστάσεις μας

Ενημερωτική ημερίδα και επίδειξη μηχανημάτων στις εγκαταστάσεις μας

Ενημερωτική ημερίδα για το ζεόλιθο και επίδειξη μηχανημάτων, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος επιχειρήσεων της οικογένειας Καβαλάρη στους Σοφάδες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επίδειξη των τελευταίων μηχανημάτων που πουλήθηκαν στο νομό μας, ενώ παρόντες ήταν στην εκδήλωση στελέχη της Π.Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε., καθώς και της θυγατρικής της TERRA A.E.

Εισηγητής της πρωτοπόρου αυτής εκδήλωσης, ήταν ο κ. Ηλίας Καβαλάρης, ο οποίος εκθείασε την προσπάθεια όλων των αγροτών για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων που θα βοηθήσουν την ουσιαστική αύξηση της παραγωγής και θα προσδώσουν μεγαλύτερη προσθετική αξία στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Κεντρικός ομιλητής της συνάντησης ήταν ο κ. Μανώλης Μελεσσανάκης, οινολόγος, ο οποίος ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με τις εφαρμογές και χρήσεις ζεόλιθου, τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία. Ο κ. Μελεσσανάκης, ξεκινώντας την σχετική ενημέρωση, εστίασε στην υγεία των φυτών και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη των καλλιεργειών, με τη χρήση ζεόλιθου, η οποία είναι εμφανής από τα πρώτα στάδια της εφαρμογής της. Η διαφορά αυτή, όπως τόνισε, πιστώνεται στον αγρότη με αύξηση της απόδοσης των φυτών και φυσικά αύξηση της παραγωγής με αποτελέσματα ορατά, όχι μόνο στα πρώτα έτη των εφαρμογών ζεόλιθου, αλλά και σε βάθος χρόνου. Συγκεκριμένα, ο κ. Μελεσανάκης, τόνισε ότι η σωστή εδαφολογική μελέτη είναι ο «χάρτης» της καλλιέργειας για κάθε χωράφι.

Στη συνέχεια της ημερίδας, ο ομιλητής εστίασε στη σχέση του κόστους εφαρμογής και στην υγεία των φυτών, ανοίγοντας διάλογο με τους παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά, παρουσιάστηκαν μια σειρά από βίντεο με καλλιεργητές που είχαν πραγματοποιήσει εφαρμογές ζεόλιθου στα χωράφια τους. Τέλος, ο κεντρικός ομιλητής κάλεσε τους παρευρισκομένους, να τολμήσουν για ένα μικρό κομμάτι της περιουσίας τους, ώστε να δει ο καθένας τη διαφορά στο χωράφι του και τους παρέπεμψε προς ενημέρωση τους στην ιστοσελίδα www.zeolithos-efarmoges.gr , όπου βρίσκονται ανηρτημένες πολύ σημαντικές πληροφορίες για το ζεόλιθο.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *